- Närvisüsteemi tugi
- Toetab energiatootmist
- Kriitiline ensüümi funktsiooni jaoks
- Mitte-GMO
- Toidulisand
- Taimetoitlane/vegan
- koššer
- Mineraalid
- Perekonna omanduses alates 1968. aastast
- Halal
- GMP kvaliteet tagatud
Magneesium on mineraal, mis on kriitilise tähtsusega energia tootmiseks ja ainevahetuseks, lihaste kokkutõmbumiseks, närviimpulsside edastamiseks ja luude mineraliseerimiseks. See on hinnanguliselt 300 ensüümi jaoks vajalik kofaktor. Nende ensüümide poolt katalüüsitavate reaktsioonide hulgas on rasvhapete süntees, valkude süntees ja glükoosi metabolism. Magneesiumi tase on oluline ka kaltsiumi tasakaalu reguleerimiseks selle mõju tõttu kõrvalkilpnäärmele.
See magneesiumtsitraat on täielikult reageerinud mineraalne lisand.
Soovitatav kasutus
Võtke 2 tabletti päevas koos toiduga.
Täiendage fakte |
Portsjoni suurus: 2 tabletti |
Portsjonid konteineri kohta: 125 |
|
Kogus portsjoni kohta |
% Päevane väärtus |
Magneesium (elementaarne) (alates 2600 mg magneesiumtsitraadist) |
400 mg |
95% |
Muud koostisained
Hüdroksüpropüültselluloos, mikrokristalne tselluloos, taimetoitlane kate, steariinhape (taimne allikas), kroskarmelloosnaatrium ja magneesiumstearaat (taimne allikas).
Ei ole valmistatud nisu, gluteeni, soja, piima, muna, kala, karpide, pähklite või seesami koostisainetest. Toodetud GMP rajatises, mis töötleb teisi neid allergeene sisaldavaid koostisosi.
Magneesium reguleerib paljusid biokeemilisi ja füsioloogilisi protsesse. Seda mineraalainet vajavad oma tegevuseks üle 300 ensüümi. Umbes 60% organismis olevast magneesiumist paikneb luudes, mis moodustab teatud puhvri magneesiumitaseme hoidmiseks.
Magneesiumi on vaja:
- süsivesikute, rasvade ja aminohapete normaalseks ainevahetuseks
- organismis soolade koostises luukoe tekkes, kaltsiumi rolli soodustamiseks inimorganismis (nt luukoe areng, uuenemine),
- südamelihaste tööks ja vereringe reguleerimiseks,
- normaalseks närvitalitluseks,
Normaalsel toitumisel on magneesiumipuudus harv. Tavaliselt võib see kaasneda mõne haiguse või ravimi kasutamisel. Tõsise magneesiumipuuduse füsioloogilised ilmingud on hüpokaleemia, hüperkaltseemia, neuromuskulaarne erutuvus ja südametöö häired. Magneesiumi puudujääk võib tekkida, kui tarbida liiga palju töödeldud toiduaineid. Samuti võivad osades toitudes leiduvad oksaal- ja fütiinhape siduda magneesiumi organismile mitteomastuvateks sooladeks.
Magneesiumi puudujääk võib tekkida:
- kroonilistel alkohoolikutel
- diabeetikutel,
- maksa tsirroosi, ateroskleroosi, neeruhaiguste ja kroonilise kõhulahtisusega inimestel,
- pikaajalisel oksendamisel või suhkrurikaste toitude kestval liigtarbimisel.
Parimateks magneesiumi allikateks on pähklid, seemned, kama, leib, spinat, kaunviljad, tatar, täisteratooted, sea-, veise- ja kanaliha, banaan, brokoli.